Mixer Beton Árlista

Mixer BETON ár, kész beton ár a Korrekt Betonnál

Kapcsolatfelvétel

Rendelés előtt jó tudni

Kérdése van?

Amennyiben rendelkezik építési engedéllyel, a tervrajzokon az építész megjelölte a szerkezetekhez szükséges beton minőségét, csak le kell olvasni a tervekről.
Ha nem áll rendelkezésére ilyen terv, a kivitelezője fogja megmondani, milyen betont akarnak használni.

Ha nincs segítsége a beton minőségének meghatározásához, hívjon minket!

Betonjaink „kissé képlékeny” betonok. A „kissé képlékeny” kifejezés a friss beton konzisztenciájára vonatkozik. A konzisztencia a friss beton mozgékonyságának kifejezője, utal a felhasználhatóságra és a bedolgozhatóságra.
A friss beton konzisztenciáját a beton összetevőinek minősége és a keverék összetétele, mint például a víz-, cement-, adalékanyag- finomrész-tartalom befolyásolja.

Kissé képlékeny betonból minden vasalatlan és vasalt szerkezet elkészíthető, ha a vasalás nem túlságosan sűrű. Tömörítéséhez vibrátort kell használni. Szivattyúzható és látszóbeton készítésére is alkalmas.

C30/37-24 F2

  • „C” közönséges beton (Concrete = beton)
  • „30/37” szilárdsági mutató (37 N/mm2)
  • „24” maximális szemnagyság (24 mm)
  • „F2″ Terülési mérték (350 – 410 mm)

A tervrajzok alapján könnyen kiszámítható, a betonozni kíván szerkezet három értékét szorozzuk össze (hosszúság x szélesség x magasság).

Érdemes +5% mennyiséggel tervezni, mivel veszteség mindig adódhat, például az egyenetlen földmunka vagy a pontatlan zsaluzás, esetleg a szóródás miatt. Valamint a pumpában, mixerben, vagy a csövekben is maradhat némi beton, ami szintén a veszteséget növeli.

A beton árak összehasonlításánál az összes körülményt érdemes figyelembe venni

A házi betonkeverés és a gyárilag kevert beton árak között van némi különbség. Első pillantásra a kész beton ár tűnik magasabbnak, vagyis mintha jobban járnánk a házi betonkeveréssel. Szerintünk azonban ez csak első ránézésre van így.

Transzportbeton vagy házi betonkeverés?

A döntés meghozatala fontos lépés az építőipari projektek tervezésekor, mivel a betonozás árak magasak. (Ahogy minden más is egy építkezés során.)

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, amelyek között csak az egyik szempont 1 m3 beton ára. Természetesen tudjuk, az ár lényeges szempont. Mégis, az alábbiakban hozunk néhány más szempontot is, melyek mérlegelése után egyértelműen a gyárilag bekevert mixerbeton rendelés a jobb döntés. Tegyük hozzá: gyakran népszerűbb is, hiszen az emberek általában tudják, mi a jó nekik.

Könnyű használhatóság és kényelem

A transzportbeton egyik fő előnye a könnyű használhatóság és a kényelem. A készbeton gyártással foglalkozók megbízható szakértelmének és a szaktanácsadásnak köszönhetően pontosan a célnak megfelelő minőségű és mennyiségű beton kerül kiszállításra. Mégpedig pontosan a megbeszélt időpontra.

A kész beton azonnal beépíthető, tehát nincs várakozás, több részletben kevergetés. Nem lesznek maradék sóder- vagy cementkupacok az udvaron, vagyis lényegesen kevesebb fáradtság és munkaóra jár a bedolgozással és a takarítással.

A transzportbetont csak meg kell rendelni, kiszállításkor azonnal készen áll a használatra.

Minőség és tartósság

Talán ezzel kellett volna kezdenünk. Nem is kell sokat magyarázni, milyen fontos a beton minősége és tartóssága, például egy ház alapozása esetében. A rossz minőségű vagy nem megfelelően bekevert beton jelentősen rontja az építmények élettartamát és megbízhatóságát. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor 1 m3 beton ára máris egészen más megvilágítást kap.

A gyári előállítás garantálja az összetevők megfelelő arányát a cement, a homok-kavics (együtt sóder), valamint a víz között. A beton konzisztenciája és minősége ezért mindig egyenletes és magas színvonalú.

Az üzemünkben bekevert betont szigorú minőségellenőrzésnek vetjük alá. Az összetevők pontos arányának és a megfelelő keverési folyamatnak köszönhetően mixerbeton termékeink egyenletesen megbízható minőségűek, ellentétben a házi keveréssel.

Speciális igények

Előállhatnak körülmények, amelyek olyan tulajdonságot kívánnak a betontól, amelyeket csak gyári, speciális adalékokkal lehet megvalósítani. Most csak 2 példát hozunk, de ennél jóval több is előfordulhat.

Például egy hirtelen jött, erős fagy miatt már nem lehetne ősszel betonozni, ami azt jelenti, hogy egy egész évszakra leállhat a munka. (Az aljzatbeton megléte például számos további belső munka feltétele.) Gyári adalékkal „fagyállóvá” tehetjük a betont, így a tervezett ütemben folyhat tovább az építkezés.

Olyan is előfordulhat, hogy a falak nem bírják el a hagyományos, igen nagy tömegű beton födémet. Speciális „habosítási eljárással” könnyű betont tudunk előállítani, ami a beton minden más tulajdonságával, előnyével rendelkezik, csupán a súlya kisebb.

Időhatékonyság

Mixer beton rendelésével sok időt takaríthatunk meg. Az idő pedig pénz, ezt mindannyian tudjuk. Sőt, az idő egy építési projekt esetében könnyen kulcstényezővé léphet elő.

A transzportbeton használatakor a keverési folyamatot mi már elvégeztük, a helyszínen már „csak” be kell dolgozni a betont.

Képlékeny, kissé képlékeny beton esetében betonpumpáinkkal, pumixainkkal a bedolgozással is alig van tennivaló, hiszen a beton azonnal pontosan a helyére kerül. Ezzel időt és munkaerőt, végső soron nem kevés pénzt lehet megspórolni, különösen nagyobb projektek esetén, ahol jelentős mennyiségű betonra van szükség.

Környezetvédelem

A gyárilag bekevert beton előállítása során kevesebb hulladék képződik. Egyrészt betonból sem marad fölösleg, mivel betonüzemünkben precízen, előre meghatározott mennyiséget állítunk elő, és szállítunk ki. Másrészt a házi betonkeveréssel ellentétben elkerüljük a papírzsákokból álló szeméthegyek termelését.

Ugyanakkor a szállítással is energiát (üzemanyagot) spórolunk a készbeton esetében, nem úgy az összetevőnként külön megvásárolt és kis mennyiségekben kiszállított házi keverésnél.

A beton ár

A végére hagytuk a kulcskérdést, és ez a beton ár. A gyárilag bekevert kész beton ár a piaci feltételektől függően változhat. A Korrekt Beton árai a versenyképes középmezőnyben helyezkednek el, ár-érték arány tekintetében pedig kifejezetten előnyös választás vagyunk. Az árat befolyásolja a megrendelt mennyiség és a szállítási távolság is.

Tévútra vezet, ha egyszerűen csak összevetjük a házilag kevert és transzportbeton beton m3 árát. Házi keverés esetén számítsuk hozzá az alapanyagok szállításának, mozgatásának, valamint a keverés és beépítés munkaerőigényének költségeit is. Ja, és a szeméthegyek felszámolásának költségeiről sem szabad megfeledkezni.

Láthatjuk, hogy a gyárilag kevert mixerbetonnak sok előnye van a házi betonkeveréshez képest. Könnyen felhasználható, kényelmes és magas minőségű anyag, ami időt, energiát és végső soron pénzt takarít meg.

Így nézve a kérdést könnyen arra juthatunk, hogy az olcsóbb drágább lehet, és bizony megéri a megbízható transzportbeton mellett dönteni.