Helyszíni felmérés

Ingyenes helyszíni felmérés

Ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk ügyfeleinknek, mert minden helyszín egyedi, minden építkezés más és más.
Díjmentes helyszíni felmérést biztosítunk ügyfeleinknek, mert minden helyszín egyedi és minden építkezés más, mint a többi

A sima ügymenet érdekében

Ingyenes helyszíni felméréssel segítjük ügyfeleinket, megrendelőinket a zökkenőmentes betonozás érdekében.
Miért gondoljuk mi, hogy olyan fontos ez? Hiszen minden felelős megrendelő előre tájékozódik, mivel jól szeretne dönteni. A több évtizedes tapasztalatunk szerint azonban ez nem elég. A betonnal való munkák során ugyanis több olyan tényező is buktató lehet, ami egy átlagos megrendelőben fel sem merül. Mert még sosem találkozott hasonló helyzettel.

Minden helyszín más és más

Arról van szó, hogy minden építkezés, minden helyszín más és más. Egyik helyre ugyanis bőven beférhet még a pótkocsis billenős is, máshova a két tengelyes kisebb teherautó sem. Egyszer szükség van területfoglalási engedélyre, máskor nincs. Egyik helyen leüríthető csúszdával a mixer, a másik helyen szivattyúra van ehhez szükség. Van, ahol kényelmesen kitalpalható a pumpa, máshol akadályok tucatjait kell legyűrni ahhoz, hogy a munka egyáltalán megkezdődhessen. Egyik helyen elegendő a gyári méretű szivattyú, a másikon toldásra van szükség, és így tovább, a sor a végtelenségig folytatható.

Vagyis nem létezik univerzális, szabvány megoldás. Egyáltalán nem járható az az út, hogy ami működött egyszer, az legközelebb is működni fog. Szintén óriási veszteséggel számolhatunk, ha „a majd lesz valahogy” szemlélet talajára állva várjuk a teherautó érkezését.

Példák

Felsorolunk példaképpen néhány akadályt és buktatót, ami a betonnal való munkák során jöhet elő:

  • A szállítójármű helyigénye nagyobb, mint gondoltuk;
  • A helyszín nem megközelíthető a szükséges járművel, különböző (időszakos) akadályok miatt;
  • Betonpumpa szükséges, aminek a toldáshossza nem egyértelmű;
  • A betonmennyiség kiszámításánál kimarad valamilyen fontos tényező…

Még ezen kívül is felmerülhetnek problémák. Ezért a helyszíni felmérés és a szakértelem fontosságának lebecsülése igazán sokba szokott kerülni a betonozás során. Kicsit bővebben is kifejtjük, hogyan segítünk a csapdahelyzeteket elkerülni.

Ingyenes helyszíni szemle, ami Önnek semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér

Térítésmentesen szállunk ki a betonozás helyszínére. Így könnyen elkerülhetők a váratlannak tűnő, de szakértők által előre látható kellemetlen és drága meglepetések. Megrendelőinknek így nem kell fizetniük a technikusok, mérnökök szakértelméért – ezt ingyen megkapják.

Nézzük, miért is fontos a helyszíni szemle

Gyakran előfordul, hogy a teherautó nem tud beállni az építkezés területére, mert nem fér ott el. Erre azért is érdemes felkészülni, mert a területfoglalási engedélyt a megrendelőnek kell kérelmeznie. (A hivatali eljárás pedig napokig is elhúzódhat.) Kimegyünk, felmérjük és segítünk kiszámolni a járműnek szükséges négyzetmétert. Így nem kell többet fizetni annál, mint amennyit feltétlenül muszáj.

Szintén gyakori, hogy a szállító jármű az építkezés helyszínét meg sem tudja közelíteni (pl. szűk utcák, belógó fák, meredek útvonalak miatt). Ezt a helyzetet megelőzendő a kiszállás során a mixerkocsi útvonalán megyünk végig az autóval, és megvizsgáljuk, milyen akadályokra kell felkészülni.
Megnézzük, hogy kell-e betonpumpa, és ha igen, milyen hosszúságú. Azt is, hogy mi akadályozhatja a biztonságos munka elvégzését. (Például fa, magas feszültségű vezeték, internet- vagy telefonkábel, vízóra akna, csatorna tisztító akna stb.)

Tapasztalt szakértőkből álló csapatunk minden támogatást megad megrendelőink számára. Megvizsgáljuk a helyszíni körülményeket, tanácsokat adunk, így segítünk valóban elkerülni az elkerülhető nehézségeket. Ezért a kellemetlen meglepetéseket, logisztikai problémákat, a túl sok/túl kevés, nem megfelelő minőségű beton okozta bakikat cégünk ügyfelei csak hírből ismerik.

Kapcsolatfelvétel

Rendelés előtt jó tudni

Kérdése van?

Amennyiben rendelkezik építési engedéllyel, a tervrajzokon az építész megjelölte a szerkezetekhez szükséges beton minőségét, csak le kell olvasni a tervekről.
Ha nem áll rendelkezésére ilyen terv, a kivitelezője fogja megmondani, milyen betont akarnak használni.

Ha nincs segítsége a beton minőségének meghatározásához, hívjon minket!

Betonjaink “kissé képlékeny” betonok. A “kissé képlékeny” kifejezés a friss beton konzisztenciájára vonatkozik. A konzisztencia a friss beton mozgékonyságának kifejezője, utal a felhasználhatóságra és a bedolgozhatóságra.
A friss beton konzisztenciáját a beton összetevőinek minősége és a keverék összetétele, mint például a víz-, cement-, adalékanyag- finomrész-tartalom befolyásolja.

Kissé képlékeny betonból minden vasalatlan és vasalt szerkezet elkészíthető, ha a vasalás nem túlságosan sűrű. Tömörítéséhez vibrátortkell használni. Szivattyúzható és látszóbeton készítésére is alkalmas.

C30/37-24 F2

  • “C” közönséges beton (Concrete = beton)
  • “30/37” szilárdsági mutató (37 N/mm2)
  • “24” maximális szemnagyság (24 mm)
  • “F2″ Terülési mérték (350 – 410 mm)

A tervrajzok alapján könnyen kiszámítható, a betonozni kíván szerkezet három értékét szorozzuk össze (hosszúság x szélesség x magasság).

Érdemes +5% mennyiséggel tervezni, mivel veszteség mindig adódhat, például az egyenetlen földmunka vagy a pontatlan zsaluzás, esetleg a szóródás miatt. Valamint a pumpában, mixerben, vagy a csövekben is maradhat némi beton, ami szintén a veszteséget növeli.